Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dinkelbullar

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Diabetesvänliga.

Ingredienser

Instruktioner

Värm vatten och olja till 37° ca och rör ut jästen i detta. Tillsätt övriga ingredienser men spar en del av mjölet till utbakningen. Arbeta degen smidig och låt den jäsa i övertäckt bunke i ca 40 minuter. Tillsätt lite mer av mjölet och arbeta ihop degen efter jäsningen. Skrapa ned degen på mjölat bord och dela den i två delar. Kavla ut till dem 20x30 cm stora plattor och dela upp fyllningen. Rulla ihop med skarven under. Klipp bullar med två flikar så som du ser på bilden. Låt bullarna jäsa i ca 30 minuter på plåten och pensla dem med uppvispat ägg före gräddningen. Grädda bullarna på mittfalsen i ca 10 minuter och låt dem kallna under bakduk. De kan frysas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.