Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Enkel och god laxgratäng med mandelpotatis

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skiva mandelpotatisen. Koka upp grädde, mjölk, ½ tsk salt och svartpeppar. Sätt på ugnen 175 g. När gräddmjölken kokar sätt i mandelpotatisen och låt koka/sjuda 5-7 minuter. Smörj under tiden en ungsfast form.
  2. Skär laxen i tunna skivor och skiva purjolöken. När mandelpotatisen kokat klart börjar du med att lägga ett lager med potatis i botten på formen.
  3. Sedan fördelar du laxen, strö lite salt och några varv med vitpepparkvarn och sedan purjolök , ett lager mandelpotatis, lax, salt, vitpeppar och purjolök. Avsluta med ett lager med mandelpotatis, toppa ev med riven ost.
  4. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.