Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Exotisk chokladkaka

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Uppfriskande med passionsfrukt

Ingredienser

Instruktioner

Sätt på ugnen på 175°C. Smält margarinet om Milda i paket används. Blanda vetemjöl, kakao, strösocker och vaniljsocker i en bunke. Häll i margarinet och blanda det med de torra ingredienserna. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör om till en jämn smet. Häll smeten i en stor smord och bröad form ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar botten. Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min. Kakan ska inte vara genomgräddad, utan kladdig i mitten. Låt kakan svalna. Smält den vita blockchokladen och bred den över kakan. Låt chokladen stelna. Gröp ut kärnorna ur passionsfrukterna och strö över kakan precis innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.