Dessa bullar är så nära perfektion som man kan komma. Fördegen ger mer smak och gör dem saftiga och hållbara.
Byt ut smöret mot samma mängd kokosolja och mjölken mot samma mängd kokosmjölk om du vill göra mjölkfria bullar. Om du använder kokosolja måste kokosmjölken vara rumsvarm, gärna kokosoljan också.
Instruktioner
- Fördeg:
Rör ihop jäst, vatten och rårsismjöl i en skål. Plasta och ställ in skålen i kylen över natten. Det går även bra att göra fördegen samma dag och ha den stående i rumstemperatur, gärna på varm plats. Fördegen har kommit igång när den har rest sig och börjat bubbla.
- Deg:
Rör ut jästen i mjölken och tillsätt äggen och smöret. Rör i fördegen. Blanda alla torra ingredienser och rör ihop dem med mjölkblandningen samtidigt som du blandar kraftigt. Kör degen i en degblandare i 5 minuter. Plasta bunken och låt degen jäsa i 2 timmar.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar. Kavla ut varje del till en ca 1½ cm tjock platta. Bred på smör och strö över råsocker samt kanel. Rulla ihop degen från långsidan och skär rullen i 12 bitar. Lägg bullarna i bullformar eller direkt på bakplåtspapper. Plasta och låt dem jäsa i 45 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Pensla bullarna med ägg, vispat med 1 tsk vatten. Strö över pärlsocker eller mandelspån. Grädda bullarna mitt i ugnen i 11-13 minuter eller tills de har fått fin färg. Låt dem svalna på ett galler.
Publicerat den
8 mars 2015
Liknande recept
Skriv kommentar