Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festlig paella

 
  • Serverar: 2-3 portioner
Skriv ut

En god och kalorifattig paella som innehåller både fågel, fisk och kött.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs lök, vitlök, spansk peppar och 2 tsk olja i en gryta. Tillsätt ris och flytande saffran och fräs en stund till.
  2. Späd med kycklingbuljong och vitt vin. Låt sjuda under lock, ca 20 minuter. Kontrollera om det behövs mer vätska under tiden. Späd med vatten i så fall.
  3. Dela kycklingfiléerna i stora bitar. Bryn dem runt om i 1 tsk olja i en stekpanna. Tillsätt korvskivor och champinjoner och låt dem fräsa med en stund. Lägg över det i grytan när det återstår ca 5 minuter av koktiden.
  4. Rör ner ärter och paprika när paellan är klar. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp paellan och dekorera med räkor och citronklyftor.
  5. Servera med sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.