Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Filémedaljong med champinjonsås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

God rätt med fläskfilé, bacon och svamp.

Ingredienser

Instruktioner

Skär eller klipp baconet i strimlor. Stek dem knapriga. Lägg upp på hushållspapper och låt rinna av. Fräs champinjonerna i lite smör i en kastrull tills all vätska kokat bort. Vispa ut mjölet i grädden. Häll det över svampen. Tillsätt vatten och soja. Smula över buljongtärningen. Låt såsen koka 3-4 min under omrörning. Smält lite smör i en stekpanna och låt det bli gyllenbrunt. Lägg i köttskivorna och stek dem tills de blir genomstekta, ca 3 min per sida. Salta och peppra under tiden. Strö över baconstrimlorna och servera med såsen. Klyftpotatis och valfria grönsaker är gott till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.