Idealiskt till helgen. Potatis, fisk och grönsaker puttrar mjukt tillsammans i ugnen. En nyttig rätt som lagar sig själv.
Instruktioner
- Skrubba potatisen och koka den nästan färdig, ca 20 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Skär fiskfiléerna i stora tärningar och lägg dem i en skål. Riv hälften av citronskalet och blanda det med fisken. Pressa citronen och blanda saften med fisken. Salta och peppra.
- Skålla och skala tomaterna och hacka dem grovt. Ansa och skölj vårlöken och hacka den. Skölj och ansa zucchinin och skär den i skivor. Ta rosmarinbladen från stjälken och hacka dem. Blanda alla dessa ingredienser med fisken.
- Spola av potatisen i kallt vatten. Skala och skiva den i ½ cm tjocka skivor. Smörj en ugnsfast form med matfett. Varva potatisen på botten av formen och lägg fisk och grönsaksblandningen ovanpå.
- Vispa ihop crème fraiche med mjölk och ägg och häll blandningen över fisken. Salta och peppra och lägg ostskivorna ovanpå. Ställ in i ugnen i 30 minuter.
Publicerat den
28 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar