Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisk i långpanna

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Idealiskt till helgen. Potatis, fisk och grönsaker puttrar mjukt tillsammans i ugnen. En nyttig rätt som lagar sig själv.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skrubba potatisen och koka den nästan färdig, ca 20 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Skär fiskfiléerna i stora tärningar och lägg dem i en skål. Riv hälften av citronskalet och blanda det med fisken. Pressa citronen och blanda saften med fisken. Salta och peppra.
  2. Skålla och skala tomaterna och hacka dem grovt. Ansa och skölj vårlöken och hacka den. Skölj och ansa zucchinin och skär den i skivor. Ta rosmarinbladen från stjälken och hacka dem. Blanda alla dessa ingredienser med fisken.
  3. Spola av potatisen i kallt vatten. Skala och skiva den i ½ cm tjocka skivor. Smörj en ugnsfast form med matfett. Varva potatisen på botten av formen och lägg fisk och grönsaksblandningen ovanpå.
  4. Vispa ihop crème fraiche med mjölk och ägg och häll blandningen över fisken. Salta och peppra och lägg ostskivorna ovanpå. Ställ in i ugnen i 30 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.