Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Flädergräddglass med honung och crumble

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Fräsch och len glass som serveras med ett läckert mjölk- och honungsskum samt knaprigt dinkel strössel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Flädergräddglass: Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Värm mjölk, grädde och fläderkoncentrat, exempelvis outspädd saft. Vispa samman sockret och äggulorna.
  2. Slå gräddmjölken över blandningen och häll tillbaka i kastrullen. Tillsätt gelatinblad och värm under ständig omrörning till 85 grader. Sila och ställ därefter i frys.
  3. Mjölk- och honungsskum: Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp mjölken, dra åt sidan, vispa i honungen och créme fraichen. Tillsätt gelatinbladen och rör om. Sila sedan allt och kyl.
  4. Dinkel crumble: Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser i en blandare och kavla sedan ut degen på ett bakplåtspapper. Baka i ugnen tills det blir gyllenbrunt, låt svalna och smula sedan sönder i lagom stora bitar.
  5. Lägg dinkel crumble i botten på tallrikar, lägg på glass och toppa med mjölk- och honungsskum.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.