Fräsch och len glass som serveras med ett läckert mjölk- och honungsskum samt knaprigt dinkel strössel.
Instruktioner
- Flädergräddglass:
Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Värm mjölk, grädde och fläderkoncentrat, exempelvis outspädd saft.
Vispa samman sockret och äggulorna.
- Slå gräddmjölken över blandningen och häll tillbaka i kastrullen. Tillsätt gelatinblad och värm under ständig omrörning till 85 grader. Sila och ställ därefter i frys.
- Mjölk- och honungsskum:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp mjölken, dra åt sidan, vispa i honungen och créme fraichen. Tillsätt gelatinbladen och rör om. Sila sedan allt och kyl.
- Dinkel crumble:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla ingredienser i en blandare och kavla sedan ut degen på ett bakplåtspapper. Baka i ugnen tills det blir gyllenbrunt, låt svalna och smula sedan sönder i lagom stora bitar.
- Lägg dinkel crumble i botten på tallrikar, lägg på glass och toppa med mjölk- och honungsskum.
Publicerat den
19 maj 2014
Liknande recept
Skriv kommentar