Nu kan du göra en läcker rätt med inspiration från Kina. Stek skivor av fläskfilé och servera med ris, grönsaker och en härlig sötsur sås.
Instruktioner
- Börja med köttet. Putsa filén och skär den i skivor, ca 1 cm tjocka. Blanda majsena, salt och socker. Blanda köttskivorna med blandningen.
- Gör såsen. Blanda socker, vinäger, soja, ketchup, majsena och ananasjuice i en kastrull. Låt koka upp tills såsen tjocknat. Ställ åt sidan.
- Gör grönsakerna. Sär ananas, paprika och purjolök i småbitar. Häll oljan i ett stekjärn och fräs grönsakerna snabbt.
- Hetta upp 2 msk olja i ett stekjärn eller en wok. Skaka bort det mesta av majsmjölet från köttet och stek köttbitarna snabbt i oljan. Servera med grönsakerna, såsen och gärna lite jasminris.
Publicerat den
15 februari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar