Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé med sötsur sås och grönsaker

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Nu kan du göra en läcker rätt med inspiration från Kina. Stek skivor av fläskfilé och servera med ris, grönsaker och en härlig sötsur sås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med köttet. Putsa filén och skär den i skivor, ca 1 cm tjocka. Blanda majsena, salt och socker. Blanda köttskivorna med blandningen.
  2. Gör såsen. Blanda socker, vinäger, soja, ketchup, majsena och ananasjuice i en kastrull. Låt koka upp tills såsen tjocknat. Ställ åt sidan.
  3. Gör grönsakerna. Sär ananas, paprika och purjolök i småbitar. Häll oljan i ett stekjärn och fräs grönsakerna snabbt.
  4. Hetta upp 2 msk olja i ett stekjärn eller en wok. Skaka bort det mesta av majsmjölet från köttet och stek köttbitarna snabbt i oljan. Servera med grönsakerna, såsen och gärna lite jasminris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.