Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Focaccia - italienskt bröd

 
Skriv ut

Bröd som jag tycker mycket om!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen och häll på lite fingervarmt vatten. Häll i sockret. Låt stå en stund. Blanda i vetemjöl special, durumvetemjöl, salt och vatten, lite i taget.
  2. Knåda rejält tills degen är mjuk och elastisk. Ställ den på jäsning i en halvtimme. Banka luften ur degen och kavla ut den. Mjöla en långpanna lätt och lägg degen i den. Degen skall vara lika tjock överallt.
  3. Häll örtoljan över degen och tryck hål överallt med fingrarna. Låt brödet jäsa i en halvtimme eller tills det blivit dubbelt så stort. Sätt in långpannan försiktigt i ugnen.
  4. Ugnstid: 15 minuter i 200 grader

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.