En ljuvlig foccaccia med mycket smak av olivolja och färska örter.
Instruktioner
- Ugn 225°
- Smula jästen i en bunke. Värm mjölk och vatten till fingervarmt, 37° och häll över jästen.
Tillsätt olivolja, salt, socker, örter och hälften av mjölet.
- Klicka ner smöret och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 20 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda snabbt till en slät deg. Ev behövs lite mer mjöl.
Kavla ut till en platta ca 25x30 cm och lägg i en bakplåtspappersklädd liten långpanna.
Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.
- Gör gropar i degen med fingret med jämna mellanrum.
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
- Ta ut brödet, vänd det upp-och-ned i långpannan och grädda ytterligare 5 minuter på undersidan.
Ta ut och vänd till tillbaka, häll över olivoljan och strö över flingsalt.
- Låt brödet svalna på galler. Skär det sedan i små rektanglar (som en tändskicksask ungefär).
Servera bröden ljumma. Ev behövs ytterligare olivolja vid serveringen.
- Lycka till!
Publicerat den
13 februari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar