Saftig citronkaka, fylld med syrlig lemon curd och toppad med krämig färskostkräm.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form, ca 24 cm i diameter.
- Vispa smör och socker vitt och pösigt. Blanda ner de lättvispade äggen. Vispa samman. Riv skalet och pressa saften av citronen. Blanda ner i smeten tillsammans med mjöl och bakpulver.
- Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna. Blanda med smeten. Grädda kakan i ca 1 timme, tills den känns torr, i mitten av ugnen. Vänd upp kakan och dela den på mitten. Fördela lemon curd på halvorna och lägg samman.
- Lägg ner philadelphiaost i en bunke. Smält smöret och blanda ner det tillsammans med florsocker. Riv skalet från hela citronen, spar till lite dekoration. Pressa saften av ½ citron. Tillsätt och vispa till en slät smet med elvisp.
- Toppa kakan med krämen och dekorera med rivet citronskal.
Publicerat den
14 januari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar