Instruktioner
Sätt ugnen på 225°.
Finhacka rödlök och blanda med ströbröd, rivet citronskal, olivolja, pecorinoost, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar i en bunke.
Koka ris.
Lägg koljafilé i en ugnsform (ca 20×20 cm) och krydda med 1 krm salt och 1 krm svartpeppar.
Bred över ströbrödsmassan och gratinera mitt i ugnen i ca 15 minuter. Sätt på grill de sista 2 minuterna.
Koka upp 2 liter vatten med 0,5 tsk salt i en kastrull. Skär broccoli i buketter och bitar. Skala och skär morötter i 1 cm tjocka slantar. Koka grönsakerna i 3 minuter.
Blanda de kokta grönsakerna med smör, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i en skål.
Skär citronen i klyftor.
Servera fisken med riset, citronklyftorna och de smörslungade grönsakerna.