Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frasöverbakad kolja med svart ris

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Är ströbrödet slut? Ett tips är då att krossa knäckebröd i mortel och använda det som substitut. Det blir jättegott!

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225°. Finhacka rödlök och blanda med ströbröd, rivet citronskal, olivolja, pecorinoost, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar i en bunke. Koka ris. Lägg koljafilé i en ugnsform (ca 20×20 cm) och krydda med 1 krm salt och 1 krm svartpeppar. Bred över ströbrödsmassan och gratinera mitt i ugnen i ca 15 minuter. Sätt på grill de sista 2 minuterna. Koka upp 2 liter vatten med 0,5 tsk salt i en kastrull. Skär broccoli i buketter och bitar. Skala och skär morötter i 1 cm tjocka slantar. Koka grönsakerna i 3 minuter. Blanda de kokta grönsakerna med smör, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i en skål. Skär citronen i klyftor. Servera fisken med riset, citronklyftorna och de smörslungade grönsakerna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.