Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frestelse med soltorkad tomat, pinjenötter och parmesanost

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Helt klart en ny favorit på årets Julbord! Passar även året runt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader med grilleffekt.
  2. Skala och strimla potatisen. Skala och skiva löken. Fräs löken mjuk utan att den får färg i smör i en stor stekpanna ca 3 minuter. Tillsätt potatisen och stek med under omrörning i ca 10 minuter.
  3. Häll i grädden och låt sjuda till en krämig konsistens, rör då och då. Späd eventuellt med lite mjölk om det behövs. Smaka av med socker, salt och peppar. Ta pannan från värmen och vänd ner de strimlade soltorkade tomaterna.
  4. Fördela frestelsen i 6 små ugnsformar. Toppa med pinjenötter och finriven parmesanost. Grädda i mitten av ugnen tills fin färg, ca 5 minuter. Garnera med hackad persilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.