Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frusen Hallontårta

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Mycket god och omtyckt tårta som är mer som glass.Lagom söt. Jag har aldrig garnerat min,frysta hallon är så blöta och jag tycker choklad förstör smaken,men det gör man ju som man vill

Ingredienser

Instruktioner

Tina hallonen och mosa dem med en gaffel. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa gulorna porösa med hälften av sockret. Vispa vitorna till hårt skum,tillsätt resten av sockret,vispa ytterligare en stund så att marängmassan blir stel igen. Vispa grädden till skum. Blanda ner hallomoset i gulorna. Tillsätt grädden och vänd till sist ner vitorna.Häll smeten i en form med löstagbar kant. Ställ i frysen minst 3-4 timmar. Riv choklad och garnera med hallon. Låt tårtan stå en stund i kylen innan den bjuds. Mycket god!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.