Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fullkornsbröd med goda frön

 
  • Serverar: 18 portioner
Skriv ut

Byt ut det vita brödet mot den här ljuvligt mustiga limpan som är fylld med nyttigheter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke med 4 ½ dl fingervarmt vatten och blanda ner oljan.
  2. Blanda mjölsorterna med pumpa-, sesam-, solros- och linfrön i en stor skål och blanda ner degvätskan.
  3. Knåda ihop degen i skålen tills jämn och fast. Täck över med en degduk, ställ på en varm plats och låt jäsa cirka en timma till nästan dubbel storlek.
  4. Strö lite mjöl över den jästa degen och knåda ihop den till en limpa. Klä en plåt med bakplåtspapper och för över limpan. Täck över med en bakduk och låt jäsa en timma. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Grädda brödet cirka 35 minuter tills gyllene. Slå in brödet i en ren handduk och låt svalna lätt före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.