Byt ut det vita brödet mot den här ljuvligt mustiga limpan som är fylld med nyttigheter.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke med 4 ½ dl fingervarmt vatten och blanda ner oljan.
- Blanda mjölsorterna med pumpa-, sesam-, solros- och linfrön i en stor skål och blanda ner degvätskan.
- Knåda ihop degen i skålen tills jämn och fast. Täck över med en degduk, ställ på en varm plats och låt jäsa cirka en timma till nästan dubbel storlek.
- Strö lite mjöl över den jästa degen och knåda ihop den till en limpa. Klä en plåt med bakplåtspapper och för över limpan. Täck över med en bakduk och låt jäsa en timma. Sätt ugnen på 200 grader.
- Grädda brödet cirka 35 minuter tills gyllene. Slå in brödet i en ren handduk och låt svalna lätt före servering.
Publicerat den
27 augusti 2010
Liknande recept
Skriv kommentar