Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fylld tonfisk i ugn

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Tonfisk med en fyllning som smakar mycket. Sardellerna ger sälta, peperoncino ger hetta och pinjenötterna ger ett härligt crunch.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna under omrörning tills de är gyllenbruna. Passa noga så att de inte bränns vid. Hacka nötterna grovt.
  3. Hetta upp olivolja i en stekpanna och tillsätt finhackad schalottenlök, pressad vitlök, finhackade sardeller, smulad peperoncino och finhackad persilja. Stek alltsammans i 3-4 minuter.
  4. Häll över fyllningen i en bunke och blanda i strimlade basilikablad, brödsmulor, pinjenötter, salt och peppar. Blanda noga.
  5. Salta och peppra på tonfisken och fördela fyllningen på skivorna och vik sedan ihop dem. Fäst med en tandpetare. Smörj en ugnsfast form med olivolja. Lägg i fisken i formen, droppa över lite olivolja och sätt in den i ugnen i ca 10 minuter.
  6. Vid servering, skeda över citronsaft och strö lite flingsalt över fisken. Servera med kokt ris och en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.