Tonfisk med en fyllning som smakar mycket. Sardellerna ger sälta, peperoncino ger hetta och pinjenötterna ger ett härligt crunch.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna under omrörning tills de är gyllenbruna. Passa noga så att de inte bränns vid.
Hacka nötterna grovt.
- Hetta upp olivolja i en stekpanna och tillsätt finhackad schalottenlök, pressad vitlök, finhackade sardeller, smulad peperoncino och finhackad persilja. Stek alltsammans i 3-4 minuter.
- Häll över fyllningen i en bunke och blanda i strimlade basilikablad, brödsmulor, pinjenötter, salt och peppar.
Blanda noga.
- Salta och peppra på tonfisken och fördela fyllningen på skivorna och vik sedan ihop dem. Fäst med en tandpetare.
Smörj en ugnsfast form med olivolja. Lägg i fisken i formen, droppa över lite olivolja och sätt in den i ugnen i ca 10 minuter.
- Vid servering, skeda över citronsaft och strö lite flingsalt över fisken. Servera med kokt ris och en sallad.
Publicerat den
22 september 2012
Liknande recept
Skriv kommentar