Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fyllda äpplen med russin, mandelmassa och kanel

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Detta är en riktigt passande efterrätt för den som vill skära ner lite på sockret och ersätta detta med mandelmassa. Äpplen och russin ger en god sötma. Rivet skal från citron kommer till sin fulla rätt tillsammans med kanel och grädde.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200°. Skölj äpplen, skär av toppen på äpplena (precis under stjälkfästena) och spara locken. Kärna ur äpplena och släng kärnorna. Gröp ur lite mer av fruktköttet med en kniv. Finhacka fruktköttet och lägg i en bunke. Tillsätt socker, mandelmassa, rivet skal från citronen, russin och kanel i bunken. Blanda och fördela fyllningen i äpplena. Lägg på äppellocket och baka långt ner i ugnen i 30 minuter. Ta bort äppellocket och fördela smör på äpplena. Lägg på äppellocket och baka i ytterligare 5 minuter. Vispa vispgrädde och servera till äpplena.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.