Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gammeldags julköttbullar

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Ett recept att anamma om ni vill bjuda på köttbullar som får gästen att fråga efter recept!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda salt, kryddpeppar, vitpeppar, lök, potatismjöl och riven potatis. Hacka ansjovisfiléerna, blanda ner dem med ansjovisspad och äggulor i potatisblandningen.
  2. Blanda färsen väl med potatisblandningen. Avsluta med att tillsätta grädden, lite i taget.
  3. Sätt ugnen på 150 grader. Forma stora köttbullar och lägg på fat.
  4. Stek köttbullarna, ca 10 i taget, på hög värme i olja och smör. Låt dem eftersteka i 5-10 minuter i ugnen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.