Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfri äppelkaka med kokos och vanilj

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Kokosflingor och vanilj ger denna äppelkaka både fasthet och god smak. Yoghurten ger kakan en härligt frisk smak. Vill du ha mer vaniljsmak kan du använda dig av vaniljyoghurt. Strö gärna lite kanel över äppelklyftorna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smöra en rund form, ca 24 cm i diameter, med avtagbar botten. Kläm gärna ett bakplåtspapper i botten på formen som du också smörar. Bröa formen med glutenfritt ströbröd.
  3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Klicka ner smöret och rör till en smulig massa. Tillsätt äggen, ett i taget och arbeta till en smet. Vänd ner yoghurten. Rör tills du har en smet. Fördela smeten i formen.
  4. Skala, kärna ur och klyfta äpplena och stick ner dem runt om i kakan. (Pudra gärna lite kanel på äpplena innan). Strö över pärlsocker eller mandelspån.
  5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 45 minuter. Känn med en sticka. Kakan ska ha fått fin färg och stannat helt. Ta ut och låt svalna några minuter i formen.
  6. Servera gärna med vaniljsås eller vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.