Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfri focaccia med oliver och rosmarin

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Bröd på italienska - God till mustig soppa eller matig sallad. Variera gärna toppingen med olika grönsaker och örter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Rör ut med vatten, olivolja och honung. Blanda durramjöl, rismjöl, potatismjöl, xantangummi och salt. Rör ner i degvätskan. Arbeta degen på hög hastighet ca 5 minuter i maskin eller med elvispens degkrokar. Degen ska vara lös och kladdig.
  2. Bred ut degen med en slickepott på en bakpappersklädd plåt, ca 40x30 cm. Tryck några hål i degen. Pensla med olivolja och strö över flingsalt. Tryck ner svarta oliver och lägg på några rosmarinkvistar. Låt jäsa i 2½ timme.
  3. Sätt ugnen på 250 grader.
  4. Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter, tills den får lite färg. Låt svalna ca 10 minuter innan brödet skärs upp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.