Bröd på italienska - God till mustig soppa eller matig sallad.
Variera gärna toppingen med olika grönsaker och örter.
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke. Rör ut med vatten, olivolja och honung. Blanda durramjöl, rismjöl, potatismjöl, xantangummi och salt. Rör ner i degvätskan. Arbeta degen på hög hastighet ca 5 minuter i maskin eller med elvispens degkrokar. Degen ska vara lös och kladdig.
- Bred ut degen med en slickepott på en bakpappersklädd plåt, ca 40x30 cm. Tryck några hål i degen. Pensla med olivolja och strö över flingsalt. Tryck ner svarta oliver och lägg på några rosmarinkvistar. Låt jäsa i 2½ timme.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter, tills den får lite färg. Låt svalna ca 10 minuter innan brödet skärs upp.
Publicerat den
15 november 2016
Liknande recept
Skriv kommentar