Gräddtårtan blir ännu godare och saftigare om den läggs samman med fyllningen dagen före serveringen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, potatismjöl, bakpulver, vaniljsocker och fiberhusk, rör ner blandningen i äggsmeten, tillsätt hett vatten.
- Smörj en rund form, gärna med löstagbar botten som är ca 22 cm i diameter, beströ den med glutenfritt ströbröd, häll smeten i formen.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
Låt kakan stå kvar en stund i formen innan den lossas. Låt den kallna och dela kakan i tre bottnar.
- Koka marsánkrämen enligt anvisning på förpackningen och låt den svalna. Bred marsánkräm på en botten, lägg på nästa och bred på sylt, lägg på den tredje botten.
- Vispa grädden och bred en del av den ovanpå tårtan. Spritsa resten runt kanterna och ovanpå. Placera frukt eller bär som dekoration.
- Låt gräddtårtan stå kallt en stund innan servering.
Publicerat den
20 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar