Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfri gräddtårta

 
Skriv ut

Gräddtårtan blir ännu godare och saftigare om den läggs samman med fyllningen dagen före serveringen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, potatismjöl, bakpulver, vaniljsocker och fiberhusk, rör ner blandningen i äggsmeten, tillsätt hett vatten.
  3. Smörj en rund form, gärna med löstagbar botten som är ca 22 cm i diameter, beströ den med glutenfritt ströbröd, häll smeten i formen.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt kakan stå kvar en stund i formen innan den lossas. Låt den kallna och dela kakan i tre bottnar.
  5. Koka marsánkrämen enligt anvisning på förpackningen och låt den svalna. Bred marsánkräm på en botten, lägg på nästa och bred på sylt, lägg på den tredje botten.
  6. Vispa grädden och bred en del av den ovanpå tårtan. Spritsa resten runt kanterna och ovanpå. Placera frukt eller bär som dekoration.
  7. Låt gräddtårtan stå kallt en stund innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.