Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfria tortillas

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Till mexikanskt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll vattnet i en bunke och tillsätt fiberhusk. Rör om och låt stå i 10 minuter. Tillsätt olja.
  2. Rör samman polentagrynen, glutenfri mjölmix, salt och bakpulver. Häll blandningen i degspadet.
  3. Arbeta ihop alla ingredienser till en jämn och smidig deg.
  4. Dela degen i 6-8 jämnstora bitar. Kavla på ordentligt mjölad arbetsbänk varje bit till entunn kaka som är 15-20 cm i diameter. Man kan använda kruskavel.
  5. Grädda kakorna på båda sidor i en torr, het stekpanna tills de fått fin färg. Det tar ca 30 sekinder till 1 minut på varje sida, så det gäller att passa noga.
  6. Trava de bygräddade, hela kakorna på varandra och täck med bakduk så håller de sig mjuka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.