Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfria vanilj- och sockerbullar

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Detta är verkligen mina favorit bullar! Även kallade solskensbullar och visst hör namnet till bullen. De strålar ju verkligen om dem. Så otroligt goda med sin ljuvliga klick av len vaniljkräm!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smör och häll i mjölken. Värm blandningen till ca 37 grader. Smula ner jästen i en degbunke, häll degspadet över och lös upp jästen. Tillsätt fiberhusk. låt blandningen svälla i 10 minuter. Tillsätt sirap, kesella, salt, socker och mjölmixen. Arbeta samman allt i maskin ca 10 minuter. Låt degen jäsa övertäckt på varm och dragfri plats i ca 40 minuter.
  2. Kräm: Vispa mjöl, socker och majsstärkelse i en kastrull. Tillsätt äggulor och värm under omrörning till dess att krämen tjocknar. Ta av och låt krämen svalna. Tillsätt vaniljsocker och rör om.
  3. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord. Knåda degen smidig och rulla ut till en lång längd. Dela i 12 lika stora bitar. Rulla varje bit till en bulle. Lägg bullarna i formar. Jag placerade mina formar i ett muffinsbleck. Spritsa eller klicka ner kräm i bullens mitt. Låt bullarna jäsa övertäckta på varm och dragfri plats i ca 30 minuter.
  4. Sättugnen på 200 grader.
  5. Grädda bullarna strax under ugnens mitt i ca 10 minuter. Ta ut och låt svalna.
  6. Vid servering: Pensla bullarna med smält smör och doppa dem därefter i socker. Ät och njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.