För dig med för högt blodsocker, kolesterolvärde eller om du tänker på figuren!.
Instruktioner
- Ugn: 200°.
- Smula jästen och rör ut den med mjölken som först värmts tillsammans med flytande fett.
Du kan använda rumstempererat fast fett också och arbeta in det i degen tillsammans med grahamsmjölet.
- Tillsätt socker, salt och apelsinrasp, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet.
Arbeta degen väl och låt den jäsa upp i övertäckt bunke i ca 30 minuter.
- Tillsätt så mycket vetemjöl du behöver för att kunna hantera degen.
- Dela degen i två delar och sedan varje halva i tre bitar.
Rulla ut varje bit till längder 25–26 cm långa och fläta samman.
- Lägg de två flätorna på en papperstäckt plåt och låt jäsa upp i 30 minuter. Pensla med ägg och grädda till lagom färg i ca 20 minuter.
Låt kallna i bakduk. Flätan kan frysas.
Publicerat den
14 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar