Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grahamsfläta med apelsin

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

För dig med för högt blodsocker, kolesterolvärde eller om du tänker på figuren!.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 200°.
  2. Smula jästen och rör ut den med mjölken som först värmts tillsammans med flytande fett. Du kan använda rumstempererat fast fett också och arbeta in det i degen tillsammans med grahamsmjölet.
  3. Tillsätt socker, salt och apelsinrasp, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen väl och låt den jäsa upp i övertäckt bunke i ca 30 minuter.
  4. Tillsätt så mycket vetemjöl du behöver för att kunna hantera degen.
  5. Dela degen i två delar och sedan varje halva i tre bitar. Rulla ut varje bit till längder 25–26 cm långa och fläta samman.
  6. Lägg de två flätorna på en papperstäckt plåt och låt jäsa upp i 30 minuter. Pensla med ägg och grädda till lagom färg i ca 20 minuter. Låt kallna i bakduk. Flätan kan frysas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.