Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad fisk med bouillabaissegrönsaker

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Gör gärna bouillabaissesåsen i god tid. Den är god att servera både varm och kall.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär tomaterna i tärningar. Blanda dem med citronsaften och persiljan, smaka av med salt och peppar.
  2. Skala och skär löken och moroten i små tärningar. Kärna ur och hacka paprikan. Ansa och hacka fänkålen.Fräs de hackade grönsakerna i hälften av oljan utan att de tar färg, ca 3 minuter. Smula ner buljongtärningen, häll ner vattnet och blanda i saffranet och låt sjuda ytterligare 5 minuter.
  3. Blanda grönsakerna med tomatblandningen.
  4. Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Skölj och torka fiskarna med hushållspapper. Lägg fiskarna på ett ugnsäkert fat klätt med bakplåtspapper. Snitta fiskarna med en vass kniv, salta och peppar och pensla med oljan runt om.
  6. Fyll fisken med citronklyftorna och timjankvistarna. Ugnstek i mitten av ugnen 20-25 minuter eller tills fisken är klar.
  7. Servera fisken med potatis, grönsaker, citronklyftor och en fräsch grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.