Gör gärna bouillabaissesåsen i god tid. Den är god att servera både varm och kall.
Instruktioner
- Skär tomaterna i tärningar. Blanda dem med citronsaften och persiljan, smaka av med salt och peppar.
- Skala och skär löken och moroten i små tärningar. Kärna ur och hacka paprikan. Ansa och hacka fänkålen.Fräs de hackade grönsakerna i hälften av oljan utan att de tar färg, ca 3 minuter. Smula ner buljongtärningen, häll ner vattnet och blanda i saffranet och låt sjuda ytterligare 5 minuter.
- Blanda grönsakerna med tomatblandningen.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skölj och torka fiskarna med hushållspapper. Lägg fiskarna på ett ugnsäkert fat klätt med bakplåtspapper. Snitta fiskarna med en vass kniv, salta och peppar och pensla med oljan runt om.
- Fyll fisken med citronklyftorna och timjankvistarna. Ugnstek i mitten av ugnen 20-25 minuter eller tills fisken är klar.
- Servera fisken med potatis, grönsaker, citronklyftor och en fräsch grönsallad.
Publicerat den
10 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar