Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad oxfilé med celinepotatissallad à la Provence

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Celinepotatis kan ibland vara svår att hitta - den kan bytas ut mot Asterix.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Låt svalna.
  2. Picka tomaterna med en vass kniv och lägg dem i en liten ugnsäker form. Ringla olivolja över och rosta mitt i ugnen ca 30 minuter.
  3. Dressing: Blanda vitlök med crème fraiche. Vispa ner citronolivoljan och smaka av med salt.
  4. Blanda rucola och basilika på ett serveringsfat. Skala potatisen och dela den i mindre bitar. Lägg potatisen på salladen. Hacka och fördela sardellerna över. Klicka på dressingen och slå över oliver och kapris. Avsluta med tomaterna, salt och peppar.
  5. Grilla oxfilén i grillpanna med lite olivolja. Salta och peppra. Vrid på oxfilén så att den får ett trevligt mönster. Grilla 2-4 min på var sida beroende på tjocklek.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.