- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Underbar vegetarisk lasagne
Instruktioner
- Ostsås
Gör en bechamel grundsås, tillsätt c:a 1-2 dl riven ost (spara ½ dl till sist)
- Värm ugnen till 175°. Vispa samman ägg och mjölk. Krydda med salt, peppar och muskotnöt. Börja med lite ostsås, täck med fyra lasagneplattor. Bred över hälften av den urkramade spenaten, all keson, 1/3 av ostsåsen och ungefär hälften av äggstanningen. Täck med ytterligare fyra lasagneplattor. Klicka över 1/3 av ostsåsen och resten av spenaten. Täck med de sista lasagneplattorna. Bred över resten av ostsåsen och äggstanningen, strö över riven ost. Täck formen med aluminiumfolie. Grädda i c:a 40 min. Ta bort folien och grädda i ytterligare 20 min. Låt lasagnen stå och vila c:a 10 min innan servering.
Publicerat den
4 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar