- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Gryta med ren- eller älgskav
Instruktioner
- Låt skavet tina något och skär det tvärsöver i breda strimlor. Rensa den färska svampen och skölj den ev.
Skär den i skivor eller bitar.
Spara svampspadet från burksvampen.
Skala och hacka löken.
- Låt en del av fettet bli ljusbrunt i en stekpanna.
Bryn skavet och lägg över det i en gryta.
Lägg svampen i pannan och låt det mesta av vätskan koka in.
- Lägg i resten av fettet och fräs svamp och lök 5-10 min. Blanda det med köttet.
Strö över mjöl, salt, peppar och timjan och rör om.
- Späd med svampspad och vatten eller buljong och rör om. Koka ca 5 min.
Tillsätt gräddfil eller crème fraiche och soja, hetta upp och smaka av.
- Gräddfil och lätt crème fraiche får inte koka, då tunnar de sig lätt.
Publicerat den
5 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar