Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gryta

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Gryta med ren- eller älgskav

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt skavet tina något och skär det tvärsöver i breda strimlor. Rensa den färska svampen och skölj den ev. Skär den i skivor eller bitar. Spara svampspadet från burksvampen. Skala och hacka löken.
  2. Låt en del av fettet bli ljusbrunt i en stekpanna. Bryn skavet och lägg över det i en gryta. Lägg svampen i pannan och låt det mesta av vätskan koka in.
  3. Lägg i resten av fettet och fräs svamp och lök 5-10 min. Blanda det med köttet. Strö över mjöl, salt, peppar och timjan och rör om.
  4. Späd med svampspad och vatten eller buljong och rör om. Koka ca 5 min. Tillsätt gräddfil eller crème fraiche och soja, hetta upp och smaka av.
  5. Gräddfil och lätt crème fraiche får inte koka, då tunnar de sig lätt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.