Passar både som efterrätt och som tårta till kaffet.
Instruktioner
- Skålla och mal mandeln.Blanda den med florsocker.Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner mandelblandningen.
- Häll smeten i en välsmord och mjölad rund form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter.
Grädda i 200 grader ca 20 minuter.
Låt kallna.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 minuter.
Blanda socker, vatten och vitt vin och rör tills sockret har löst sig.
- Krama vattnet ur gelatinbladen och smält dem i en kastrull på svag värme eller i mikron ca 30 sekunder på full effekt.
- Häll det smälta gelatinet i en tunn stråle ner i vinet. Låt det halvstelna. Beströ hela kakan med hallon och skeda geléet över.
Ställ kallt att stelna.
- Servera med en klick creme fraiche eller vispad grädde eventuellt smaksatt med grand marnier eller riven mandelmassa.
Publicerat den
2 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar