Nyttig fisk med fräsch potatissallad.
Med halstring menas att man grillar snabbt på halster eller i panna, med inget eller bara lite fett.
Instruktioner
- Börja med aiolin. Blanda majonnäs och créme fraiche. Rör ner rivet skal och saft från citronen. Smaka av med salt och peppar, ställ kallt till servering.
- Koka potatisen i lättsaltat vatten, häll av vattnet och ånga av potatisen. Blanda olja, vinäger, salt och peppar i en skål till en dressing. Skär potatisen i bitar och vänd dem i dressingen.
- Strimla sockerärterna, skär tomaterna i grova bitar och gurkan i tärningar. Blanda potatisen med sockertärterna, tomaterna, gurkan, gräslök och persilja. Vänd ner salladsbladen och oliverna. Ställ kallt till servering.
- Pensla fiskfiléerna med olja. Lägg dem i het grillpanna och halstra dem ca 2 minuter på varje sida. Salta och peppra.
Lägg riven pepparrot på fisken och servera med citronaioli och potatissallad.
Publicerat den
16 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar