Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Halstrad fisk med citronaioli och potatissallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Nyttig fisk med fräsch potatissallad. Med halstring menas att man grillar snabbt på halster eller i panna, med inget eller bara lite fett.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med aiolin. Blanda majonnäs och créme fraiche. Rör ner rivet skal och saft från citronen. Smaka av med salt och peppar, ställ kallt till servering.
  2. Koka potatisen i lättsaltat vatten, häll av vattnet och ånga av potatisen. Blanda olja, vinäger, salt och peppar i en skål till en dressing. Skär potatisen i bitar och vänd dem i dressingen.
  3. Strimla sockerärterna, skär tomaterna i grova bitar och gurkan i tärningar. Blanda potatisen med sockertärterna, tomaterna, gurkan, gräslök och persilja. Vänd ner salladsbladen och oliverna. Ställ kallt till servering.
  4. Pensla fiskfiléerna med olja. Lägg dem i het grillpanna och halstra dem ca 2 minuter på varje sida. Salta och peppra. Lägg riven pepparrot på fisken och servera med citronaioli och potatissallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.