Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hårt bröd

 
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Baka eget hårt bröd i vanlig ugn.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda jäst med saltet och sockret i en bunke. Smält margarinet och slå på mjölken.Låt detta bli 37 grader och slå detta i bunken. Ringla i sirapen. Blanda i alla mjölsorter och låt degen jäsa till dubbel storlek. Kavla ut brödkakorna i grahamsmjöl och mönstra kakorna med en kruskavel. Lägg en plåt upp och ner i ugnen och grädda kakorna i 300 grader på plåten som får ersätta bakhäll. Använd en brödspade för att få ut brödet och låt kakorna svalna helst på marmorskiva eller liknande.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.