Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hickorydoftande fläsk med äppelkompott

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Klassisk rätt med nyanser av en annan tid och kontinent. Tufft och smakrikt fläsk med frisk äppelkomoptt och en lenn puré.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg fläsket i dubbla plastpåsar, blanda liquid smoke med vatten och häll över fläsket i påsen. Knyt ihop och låt marinerna i kylskåp ca 4 timmar.
  2. Sätt ugnen på 125 grader. Ta upp fläsket ur marinaden, låt rinna av. Stek i omgångar i olja i en stekpanna. Lägg det i en ugnssäker form och varmhåll i ugnen.
  3. Skala, kärna ur och skär äpplena i små tärningar, skär salladslöken i strimlor. Blanda med pepparrot, ättika, vatten och honung. Täck över och ställ i kylen.
  4. Skala och skär potatisen och jordärtskockorna i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Värm grädden och mjölken. Häll av potatisen och jordärtskockorna och låt ånga av. Mosa dem med en gaffel eller potatisstöt. Blanda i den varma gräddmjölken och smöret. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
  5. Rör ner hälften av persiljan i äppelkompotten. Servera fläsket med purén och kompotten. Garnera med resten av persiljan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.