Klassisk rätt med nyanser av en annan tid och kontinent.
Tufft och smakrikt fläsk med frisk äppelkomoptt och en lenn puré.
Instruktioner
- Lägg fläsket i dubbla plastpåsar, blanda liquid smoke med vatten och häll över fläsket i påsen. Knyt ihop och låt marinerna i kylskåp ca 4 timmar.
- Sätt ugnen på 125 grader. Ta upp fläsket ur marinaden, låt rinna av. Stek i omgångar i olja i en stekpanna. Lägg det i en ugnssäker form och varmhåll i ugnen.
- Skala, kärna ur och skär äpplena i små tärningar, skär salladslöken i strimlor. Blanda med pepparrot, ättika, vatten och honung. Täck över och ställ i kylen.
- Skala och skär potatisen och jordärtskockorna i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Värm grädden och mjölken.
Häll av potatisen och jordärtskockorna och låt ånga av.
Mosa dem med en gaffel eller potatisstöt.
Blanda i den varma gräddmjölken och smöret. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
- Rör ner hälften av persiljan i äppelkompotten.
Servera fläsket med purén och kompotten. Garnera med resten av persiljan.
Publicerat den
23 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar