Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Honungskyckling med sichuanpeppar

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Sichuanpepparn har en blommig lite kryddig och god smak som framträder när man rostar den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rosta sichuanpeppar i en panna tills det börjar knäppa.
  2. Kärna ur chilifrukterna och finhacka dem. Skala och hacka vitlöken.
  3. Blanda sichuanpeppar, chili, vitlök, honung och soja. Vispa sist i oljan.
  4. Lägg kyckling och marinad i dubbla plastpåsar och marinera i minst 6 timmar, gärna längre.
  5. Värm ugnen till 175 grader.
  6. Salta kycklingklubborna och stek dem i ugnen i 15- 20 minuter. Gör ett hål med en sticka, är köttsaften ofärgad är kycklingen genomstekt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.