Den här festliga kycklingrätten kombinerar ananasens sötma med krämigt jordnötssmör, läckra grönsaker, knapriga jordnötter och mjukt ris.
Instruktioner
- Blanda ananasjuice, jordnötssmör, vinäger, citronsaft och sesamolja i en medelstor kastrull. Koka upp och sjud på låg värme under omrörning. Vispa såsen tills den är jämn, slät och väl blandad. Ta av från värmen och ställ åt sidan.
- Tärna kycklingbröstfiléerna och skiva salladslöken tunt. Hacka nötterna eller krossa dem med hjälp av en kavel.
- Blanda ner kycklingen i jordnötssåsen. Tillsätt moroten, spara 2 msk för garnering. Portionera upp riset i fyra djupa tallrikar och skeda upp såsen med kycklingen ovanpå. Lägg på salladslök, morot och nötter. Servera genast.
Publicerat den
19 mars 2013
Liknande recept
Skriv kommentar