Två dussin kanelbullar bildar ett gott hjärta på kanelbullens dag!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Ta fram alla ingredienser och låt det bli rumstempererat. Skär smöret i skivor eller klicka ner det i köksmaskinen eller i en degbunke.
- Mät upp 7 dl av vetemjölet (spara 1/2 dl till utbakningen) och häll i bunken tillsammans med sirap, salt, kardemumma och smulad jäst. Häll på mjölken.
- Arbeta degen kraftigt till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Kavla till en rektangel 25x50 cm.
- Rör samman smör, socker, kanel och ströbröd till fyllningen (Ströbrödet gör att inte fyllningen rinner ut). Bred den över degen.
- Rulla ihop till en rulle från långsidan. Skär rullen i 24 bitar. Lägg dem glest så att de bildar ett hjärta på bakplåtspappersklädd plåt.
- Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
- Pensla hjärtat försiktigt med ägg ochströ över pärlsocker, mandel eller strössel.
- Grädda i mitten av ugnen 12-15 minuter.
Publicerat den
1 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Prövade att göra denna i en form, resultat blev dock inte bra. Degen var för degig att äta. Kanske man ska skulle ha prövat att ha den längre i ugnen?