Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jubileumsbulle med kanel

(1 kommentar)  
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Två dussin kanelbullar bildar ett gott hjärta på kanelbullens dag!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Ta fram alla ingredienser och låt det bli rumstempererat. Skär smöret i skivor eller klicka ner det i köksmaskinen eller i en degbunke.
  3. Mät upp 7 dl av vetemjölet (spara 1/2 dl till utbakningen) och häll i bunken tillsammans med sirap, salt, kardemumma och smulad jäst. Häll på mjölken.
  4. Arbeta degen kraftigt till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
  5. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Kavla till en rektangel 25x50 cm.
  6. Rör samman smör, socker, kanel och ströbröd till fyllningen (Ströbrödet gör att inte fyllningen rinner ut). Bred den över degen.
  7. Rulla ihop till en rulle från långsidan. Skär rullen i 24 bitar. Lägg dem glest så att de bildar ett hjärta på bakplåtspappersklädd plåt.
  8. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
  9. Pensla hjärtat försiktigt med ägg ochströ över pärlsocker, mandel eller strössel.
  10. Grädda i mitten av ugnen 12-15 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Snarry89 15 februari 2009

    Prövade att göra denna i en form, resultat blev dock inte bra. Degen var för degig att äta. Kanske man ska skulle ha prövat att ha den längre i ugnen?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.