Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julig ädelostsallad

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Fikon, nötter, apelsin, ädelost ... Supergott! Hittar ni inte de vackra röda endivebladen finns det rosésallad som alternativ.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rosta valnötterna gyllene i torr het stekpanna. Skär loss bladen på endivesalladen och skölj dem i kallt vatten. Klyfta fikonen. Skär bort skalet från apelsinerna så att det vita är helt borta. Skär sedan i skivor.
  2. Pressa ut 2 msk apelsinsaft från skalresterna eller krama saften ur någon av apelsinskivorna. Rör ihop med olivolja och vitvinsvinäger till en dressing. Smaka av med salt och peppar.
  3. Varva endiveblad, apelsinskivor och fikon på ett fat. Smula över ädelost och toppa med nötter. Ringla över dressingen innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.