Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kärleksmums - glutenfria

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Sprid kärlek med en riktig klassiker till fikat! Njut av saftiga, chokladiga kärleksmums som älskas av alla, stora som små.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Smält matfettet i en kastrull och tillsätt mjölken. Blanda bovete-, majs-, mandelmjöl, fiberhusk, siktad kakao, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten. Tillsätt smör- och mjölkblandningen och blanda om noga.
  3. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd eller smord form, ca 22x32 cm. Grädda strax under mitten av ugnen i ca 20 minuter. Ta ut och låt kakan svalna.
  4. Glasyren: Smält matfettet. Sikta ner florsocker, tillsätt allt kaffe, siktad kakao och vaniljsocker och rör ihop till en slät glasyr.
  5. Bred glasyren över kakan med en slickepott eller palett. Strö över kokosflingor eller strössel genast och låt glasyren stelna. Skär kakan i rutor med en vass kniv.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.