Små kalkonköttbullar som fått sjuda i en len tomatsås med ris.
En allt-i-ett rätt som är både nyttig, god och lätt att göra.
Instruktioner
- Skär brödet i små tärningar och lägg i en skål, häll över mjölken och låt dra i 5 minuter.
Skala och finriv moroten, skala och pressa vitlöken.
Tillsätt kalkon, morot och vitlök i brödskålen och smaka ev av med salt och peppar.
Forma färsen till 20 små köttbullar, ställ åt sidan.
- Lägg plommontomaterna i en mixer eller matberedare, tillsätt tomatpuré och kör till en slät massa. Häll upp i en stor, tjockbottnad kastrull.
Tillsätt buljong och lagerblad och låt koka upp.
- Blanda i ris och koka kraftigt i 5 minuter, sänk sedan värmen och låt sjuda sakta. Lägg försiktigt ner köttbullarna, täck grytan med lock och sjud ytterligare 8-10 minuter, eller tills både köttbullar och ris är färdiga.
- Ta upp lagerbladet, lägg i persiljan och krydda efter smak.
Lägg upp på varma tallrikar och servera genast med grönsaker och eventuellt ciabattabröd.
Publicerat den
1 juni 2010
Liknande recept
Skriv kommentar