Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalkonbullar med ris

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Små kalkonköttbullar som fått sjuda i en len tomatsås med ris. En allt-i-ett rätt som är både nyttig, god och lätt att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär brödet i små tärningar och lägg i en skål, häll över mjölken och låt dra i 5 minuter. Skala och finriv moroten, skala och pressa vitlöken. Tillsätt kalkon, morot och vitlök i brödskålen och smaka ev av med salt och peppar. Forma färsen till 20 små köttbullar, ställ åt sidan.
  2. Lägg plommontomaterna i en mixer eller matberedare, tillsätt tomatpuré och kör till en slät massa. Häll upp i en stor, tjockbottnad kastrull. Tillsätt buljong och lagerblad och låt koka upp.
  3. Blanda i ris och koka kraftigt i 5 minuter, sänk sedan värmen och låt sjuda sakta. Lägg försiktigt ner köttbullarna, täck grytan med lock och sjud ytterligare 8-10 minuter, eller tills både köttbullar och ris är färdiga.
  4. Ta upp lagerbladet, lägg i persiljan och krydda efter smak. Lägg upp på varma tallrikar och servera genast med grönsaker och eventuellt ciabattabröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.