Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kall skål

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 5 minuter
Skriv ut

Detta är en variant på det danska "kold skål" och är ursprungligen gjord på kärnmjölk. Detta finns inte längre så jag har hittat på en egen variant som läskar och mättar gott i sommarvärmen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienser i en skål och vispa tills äggulorna har löst sig. Klart att servera.
  2. Tips! I Danmark äter man med "Kammerjunkere", en slags små skorpor. Välj en finskorpa eller mandelbiskvier. LCHF:are kan med fördel välja lite nötter i stället.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Stighastrup 26 maj 2009

    Vi är danska och brukar göra det på filmjölk. Vanlig svensk filmjölk är faktisk godare och krämigare än dansk kærnemælk som är helt utan fett, idet det är ett restprodukt från smörtillverkningen. Vi ska prova ditt recept med Acidofilusser när det blir hett i sommarvärmen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.