Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanel & Konjaksäpplen

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Smaskigt gott! "An apple a day keep the doctor away"

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Skär oskalade äpplen i klyftor, ta bort kärnhuset. 2. Smörj en ugnsfast form. 3. Lägg i äpplena, strö över kanel och farinsocker efter smak. Lägg gärna i hela kanelstänger, det ser trevligt ut. Vänd äpplena så att det hela blandas. 4. Häll över konjakten. 5. Värm ugnen till 200 grader, låt stå i ca 10-15 minuter eller till äppelklyftorna blivit lite mjuka.
  2. Serveras genast med vaniljglass eller vaniljsås!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.