Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karamellig äppelkompott

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Nötterna karamelliseras när de steks med socker, vatten och en nypa salt. Den knäckiga smaken blir klockren med gräddmjölk och vaniljdoftande äppelkompott. 335 kalorier per portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rosta nötterna i en torr het panna tills de blir varma men inte har fått färg. Tillsätt socker, salt och vatten. Låt det smälta men var försiktig, det ska börja dofta gott men inte bli bränt. Låt nötterna svalna på smörpapper.
  2. Halvera vaniljstången, skrapa ur fröna. Skala, kärna ur och skär äpplena i bitar. Koka upp vatten, socker och citronjuice. Tillsätt äppelbitar och vaniljfrön, sjud under lock 5 minuter, äpplena ska inte bli mosiga.
  3. Rör ut potatismjöl i lite vatten, tillsätt till äpplena. Dra av från värmen när första bubblan bildas, annars blir det klister. Blanda grädde och mjölk.
  4. Servera kompotten i glas, toppa med gräddmjölken och nötterna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.