Nötterna karamelliseras när de steks med socker, vatten och en nypa salt. Den knäckiga smaken blir klockren med gräddmjölk och vaniljdoftande äppelkompott.
335 kalorier per portion
Instruktioner
- Rosta nötterna i en torr het panna tills de blir varma men inte har fått färg. Tillsätt socker, salt och vatten. Låt det smälta men var försiktig, det ska börja dofta gott men inte bli bränt.
Låt nötterna svalna på smörpapper.
- Halvera vaniljstången, skrapa ur fröna. Skala, kärna ur och skär äpplena i bitar.
Koka upp vatten, socker och citronjuice. Tillsätt äppelbitar och vaniljfrön, sjud under lock 5 minuter, äpplena ska inte bli mosiga.
- Rör ut potatismjöl i lite vatten, tillsätt till äpplena. Dra av från värmen när första bubblan bildas, annars blir det klister.
Blanda grädde och mjölk.
- Servera kompotten i glas, toppa med gräddmjölken och nötterna.
Publicerat den
27 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar