En saftig dessert att äta som den är eller med en klick mörk chokladglass
Instruktioner
- Koka först en sockerlag. Blanda socker med vatten och citronskal i en kastrull och koka upp. Låt koka 5 minuter. Ställ att kallna. Häll sedan upp på flaska och ställ i kylen. Håller sig i en månad.
- Tvätta och klyfta äpplena utan att ta med kärnhusen. Lägg klyftorna i en skål och vänd dem i florsockret.
- Hetta upp en stekpanna och lägg i klyftorna. Vänd dem när de fått färg och stek dem tills de får färg även på andra sidan.
- Mosa några av björnbären i en skål, lägg i äppelklyftorna, resten av bären och häll på ett par deciliter av sockerlagen samt calvados. Vänd runt frukt och bär i lagen.
- Låt stå i ett par timmar i kylen.
Publicerat den
23 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar