Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kerstins kanelbullar

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Kanelbullar med god fyllning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda degen och låt den jäsa ca ½ timme. Under tiden degen jäser blanda fyllningen;
  2. Ta fram matberedaren med tillhörande kniv och lägg i smör, florsocker och vaniljsocker. Kör till det blivit en jämn massa.
  3. När degen jäst klart, efter ca. 30 minuter, så kavlar man ut den och breder på smör och florsockermassan. Strö önskad mängd kanel över. Rulla ihop och skär ca 30 bitar som läggs i aluminiumformar. (om man använder pappersformar kan fyllningen lätt rinna ut på plåten)
  4. Låt bullarna jäsa ca 30 minuter och pensla med det uppvispade ägget och strö pärlsocker över. Grädda i ca 225 grader ungefär 6-8 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.