En utmärkt fiskrätt med autentisk, kinesisk smak. Den är mycket god, lätt att laga och passar hela familjen.
Instruktioner
- Du kan göra kryddblandningen Fem kryddor själv:
1 tsk mald stjärnanis, ½ tsk mald körvel, 1/4 tsk ingefära, 1/4 tsk kummin, 1/4 tsk curry
- Skölj av fiskfiléerna och lägg dem i en låg form. Blanda soja, färskpressad citron, saké och fem kryddor. Häll blandningen över fisken. täck över, ställ kallt och marinera i minst en timma.
- Skölj purjolöken och skär bort roten och de gröna bladen. Skär den vita och ljusgröna delen i 5 cm långa bitar. Dela bitarna på längden och skär dem sedan i strimlor. Ansa paprikan och skär även den i tunna strimlor. Skala ingefäran och hacka den fint.
- Lägg grönsakerna i botten på en ångkokare. Lägg fisken ovanpå. Om inte ångkokare finns, lägg smörpapper på ett avsvalningsgaller, gör små hål i pappret och ställ gallret i en wok eller kastrull.
- Häll lite vatten i botten på ångkokaren och koka upp på medelvärme. Ånga fisken i 10-12 minuter. Fisken är färdig när den delar sig då man vidrör den med en kniv. Servera fisken tillsammans med ris och grönsaker.
Publicerat den
30 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar