Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdig chokladpaj

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En liten bit till efterrätten sitter bra.

Ingredienser

Instruktioner

Mixa mjöl, smör, crème fraiche och salt till en pajdeg. Kavla ut och fodra en pajform med degen. Ställ formen i frysen i 30 minuter. Sätt ugnen på 225°. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter, den ska inte få för mycket färg. Täck ev. med folie. Koka upp grädden. Tag kastrullen av värmen, rör ned chokladen i bitar samt smör och socker. Låt smeten kallna nästan helt innan den hälls över i det gräddade pajskalet. Ställ pajen kallt i minst 2 timmar i kylskåp eller 30 minuter i frys. Pudra över kakao pulver och severa, ev. med en klicka grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.