Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärsgratäng med vitkål och curry

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Curry ger en orientalisk smak åt den här förenklade varianten av kålpudding.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225ºC. Skala och koka potatisen.
  2. Skala och finhacka den gula löken. Strimla vitkålen fint. Fräs lök och kål i 2 msk smör i ca 10 minuter utan att den tar färg.
  3. Tillsätt curryn och fräs ytterligare 2-3 minuter. Låt kålblandningen svalna.
  4. Blanda nötfärs, ägg, salt och peppar. Tillsätt kålblandningen och rör om. Lägg allt i en smord form (ca 30x20 cm). Ställ in i ugnen i ca 20 minuter.
  5. Skala, strimla eller riv morötterna grovt. Häll över en dressing av färskpressad citronjuice, honung, olivolja och hackad persilja.
  6. Servera gratängen med potatis och morotssallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.