Curry ger en orientalisk smak åt den här förenklade varianten av kålpudding.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225ºC. Skala och koka potatisen.
- Skala och finhacka den gula löken. Strimla vitkålen fint. Fräs lök och kål i 2 msk smör i ca 10 minuter utan att den tar färg.
- Tillsätt curryn och fräs ytterligare 2-3 minuter. Låt kålblandningen svalna.
- Blanda nötfärs, ägg, salt och peppar. Tillsätt kålblandningen och rör om. Lägg allt i en smord form (ca 30x20 cm). Ställ in i ugnen i ca 20 minuter.
- Skala, strimla eller riv morötterna grovt. Häll över en dressing av färskpressad citronjuice, honung, olivolja och hackad persilja.
- Servera gratängen med potatis och morotssallad.
Publicerat den
2 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar