Själva grundgrytan har inga mängder angivna - koka en rejäl bit och frys in. Sedan går det lätt och snabbt att göra grytan ätfärdig.
Instruktioner
- Grundgrytan:
Skär köttet i lagom grytbitar. Bryn dessa i smöret och krydda med salt och peppar.
Lägg över i en gryta och häll på vatten så det täcker köttet. Låt koka under lock ca 1 tim eller till det känns riktigt mört.
Kyl snabbt av. (Fördela kötttet med buljongen i lagom stora burkar och frys in.)
- Asiatiska smaker:
Fräs wokgrönsakerna i oljan. Tillsätt grytbitarna utan buljongen, kokosmjölken och krydda med råsocker, lime, fisksås och sambal oelek. Låt puttra några min.
Servera med nudlar eller jasminris.
- Sydamerikanska smaker:
Finstrimla chilin. Skölj och tärna tomaterna. Spola av bönorna.
Fräs chilin i oljan och tomatpuren. Tillsätt grytbitarna med buljongen, bönorna och tomaterna. Krydda med spiskummin och ev salt och peppar. Låt puttra ca 5 min.
Klipp över lite färsk oregano och servera med tortillabröd.
Publicerat den
4 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
såna här recept gillar jag, tack..