Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Själva grundgrytan har inga mängder angivna - koka en rejäl bit och frys in. Sedan går det lätt och snabbt att göra grytan ätfärdig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Grundgrytan: Skär köttet i lagom grytbitar. Bryn dessa i smöret och krydda med salt och peppar. Lägg över i en gryta och häll på vatten så det täcker köttet. Låt koka under lock ca 1 tim eller till det känns riktigt mört. Kyl snabbt av. (Fördela kötttet med buljongen i lagom stora burkar och frys in.)
  2. Asiatiska smaker: Fräs wokgrönsakerna i oljan. Tillsätt grytbitarna utan buljongen, kokosmjölken och krydda med råsocker, lime, fisksås och sambal oelek. Låt puttra några min. Servera med nudlar eller jasminris.
  3. Sydamerikanska smaker: Finstrimla chilin. Skölj och tärna tomaterna. Spola av bönorna. Fräs chilin i oljan och tomatpuren. Tillsätt grytbitarna med buljongen, bönorna och tomaterna. Krydda med spiskummin och ev salt och peppar. Låt puttra ca 5 min. Klipp över lite färsk oregano och servera med tortillabröd.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • miramamman 6 april 2009

    såna här recept gillar jag, tack..

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.