Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttgryta med paprika och gräddfil

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Den här grytan blir både färgrik och stark. Dessutom nyttig och god förstås.

Ingredienser

Instruktioner

Putsa köttet. Skär det i stimlor. Blanda mjöl, salt, peppar, paprikapulver och köttstrimlor i en lagom stor plastpåse och skaka ordentligt. Bryn dem i lite fett i en stekgryta och häll på vattnet. Sjud under lock på svag värme i ca 45 min. Rör om då och då. Späd med mer vatten om det behövs. Prova med sticka. Köttet ska vara mört. Stimla paprika och hacka löken. Fräs lök, paprika och tomatpuré tillsammans i en stekpanna smaka av med salt och peppar. Tillsätt grönsaksröran till grytan när köttet är färdigt. Rör sist i gräddfilen och låt allt bli genomvarmt. Gott att äta till: Ris, pasta eller nudlar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.