Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolakräm

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Karl-Jan i Grythyttans favoritefterrätt! Håller med om att den är supergod :)

Ingredienser

Instruktioner

Häll, mjölk, grädde, socker & sirap i en tjockbottnad kastrull. Skär ett snitt i vaniljstången & skrapa ner innehållet i kastrullen. Koka till en tjock kräm Gör kulprovet – lägg lite kräm i kallt vatten, om det bildas en kula är krämen klar. Rör till sist ner det kalla smöret Spara ett bär till att dekorera med. Lägg ett par bär i botten på söta kaffekoppar & fyll på med kräm Låt stå kallt ett par timmar, garnera före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.